Reparatieblog Deel 7: Arnoud’s Meteor en Tri-Zone

Klant: Arnoud

Kast: Meteor en Tri-Zone

Klacht: Meteor geeft rare waardes op displays 1, 2 en 3. Tri-Zone start niet op.

Hoe meer ik dit werk doe, hoe meer ik het ga waarderen. Bij iedereen waar ik kom word ik hartelijk ontvangen en kan ik hulp en uitleg bieden. Zo ook hier, maar Arnoud heeft een collectie EM’s staan waar je verlegen van wordt. Nu heb ik zelf helemaal niets met EM’s maar er stonden toch wel wat mooie apparaten tussen. Maar goed, daar kwam ik niet voor (of eigenlijk toch wel šŸ˜‰ )

Tri-Zone: deze kast start niet op, leds gaan niet knipperen, en na even snel met mijn logic probe rondgeprikt te hebben toch maar besloten het bordje op de testbank te leggen. De +5 volt en +12 volt waren overigens prima in orde. Nu is dit een system-6 bordje dus snel maar even een Leon testrom besteld. (Voor diegenen wie niet weten wat ik met een Leon testrom bedoel zal ik daar binnenkort nog even een artikel aan wijden). Dus: alle eproms eruit, testrom erin, niets. Deaud als een pier. Next step: processor vervangen. Ik heb eigenlijk even wat shortcuts genomen, dus zonder echt meten gewoon vervangen. Ook dit bordje was gereviseerd door vriend Patrick van Starjet en dan weet ik dat er kwaliteit geleverd wordt. Dus, nieuwe CPU erin en er kwam weer leven in. Bordje in de kast et voila. Succes nummer 1.

Dan de Meteor. Godsakkerju denk je dan achteraf. Dit bordje had ik ook mee gekregen omdat ik na wat tests, ic’s omprikken had geconstateerd dat U20 defect zou moeten zijn. Kijk maar eens in het schema. Dus, deze eruit gesleuteld en een nieuwe gemonteerd, bordje terug naar klant maar helaas. Nu hadden we de displays al eens gewisseld en bordjes uitgewisseld en daaruit kwam dat het issue ergens anders moest zitten. Wellicht toch de RAM, de 5101?? Die uitgewisseld, zonder resultaat. Maar, toen zag ik het ineens, de kabelboom die tussen de credits display en de rest van de displays (players 1 t/m 4) daar waren 2 kabeltjes van doorgeknipt. Waarom? Ik weet het niet hoor maar goed, deze weer verbonden. Displays werken weer. Succes nummer 2.

Klant blij, ik ook blij, weer wat geleerd en een nieuwe flipperfanaat leren kennen.

One Commentto Reparatieblog Deel 7: Arnoud’s Meteor en Tri-Zone

  1. […] deze kast had ik al de displays gerepareerd in deze thread. Ik kreeg naderhand nog een telefoontje dat er een aantal lampjes niet uit gingen terwijl dat […]