Reparatieblog deel 8: Bally Escape from the lost world

Kast: Bally Escape From The Lost World (1988)

Klacht: start niet op, geeft melding Zero Cross failed.

Deze Escape from the lost world ziet er nog perfect uit, een beetje zwart op het speelveld en de rubbers moeten worden vervangen maar voor de rest een zeer mooi speelveld waar geen plastics kapot zijn. Wat me opviel is het feit dat alle coils met steekstekkers zijn verbonden met de kabelboom. Verder is de situatie in de backbox voor een techneut de meest ideale situatie. Zelden kwam ik zo’n mooie bordjes tegen. Maar okee, Het Zero Cross probleem was ik al eens bij een ander bordje tegen gekomen, zie deze thread. De oplossing voor deze kast was simpel, F5 op de voedingsprint was defect. Zekering van 8A, maar die branden natuurlijk niet zomaar door. Dus: kast aan, ballen erin en spelen. In eerste instantie lijkt het goed te gaan. Daarna maar de kast in test mode geplaatst en daarbij merkte ik dat de multiball spoel (deze schiet linksonder 2 ballen het spel in) het niet deed. En dan leg ik meteen de link met een doorgebrande zekering.

Speelveld omhoog, multimeter op de spoel en weer testen. En nu deed de spoel het wel??? Wellicht een los contact? Speelveld weer naar beneden, testen, spoel doet het weer niet. Damn! Uiteindelijk bleek het probleem veroorzaakt te worden door een omgebogen strip dit achter de leafswitch van de linker flipperknop zit. Deze zit precies tegen de plunger aan waardoor die plunger dus geen kant meer op kon.

Case closed.

Comments are Closed