Reparatieblog 9: Stern MPU met zuurschade

Mensen, hierom moet je dus NOOIT meer je batterijen vergeten te vervangen of beter: haal ze van het MPU bord af door middel van een externe batterijhouder. Het bordje dat ik kreeg was nog niet eens zo erg aangevreten op het eerste gezicht. Een beetje groene aanslag dacht ik. Maar niets bleek minder waar, bij het schuren schuurde ik zo door een printbaan heen, een dikke printbaan zelfs. Lossolderen was een ramp. Maar gelukkig doet het bordje het weer. Een RAM (5101) vervangen en een transistor die spontaan afbrak (!) Nu mag het bordje weer terug naar zijn eigenaar.

Onderstaande foto’s zijn van na de reparatie. Het bordje zal de miss verkiezingen niet gaan winnen ben ik bang maar beter kreeg ik het helaas niet.

IMG_0760 IMG_0761

 

Edit: het bordje hangt terug in zijn kast en werkt 100%. Mooi, weer een tevreden klant.

Comments are Closed