High end speakers voor je flipperkast

Geboren uit noodzaak en omdat ik nou eenmaal wat ondernemersbloed in mijn lijf heb. Begin dit jaar begon ik me te verdiepen in het geluid dat in een flipperkast zit. Een flipperkast wordt vaak geleverd voor gebruik in een frituur of een kroeg, en het zal een speler aldoor een spreekwoordelijke worst wezen van welke kwaliteit het geluid is. Daarom zijn de speakers een post waar door fabrikanten op bezuinigd wordt. En dat zie, en dat hoor je. Speakers zijn gewoon te klein en van slechte kwaliteit. Bassen ben je kwijt en de hoge tonen zijn vaak niet afgestemd op de rest van de speakerset. Daarbij komt ook nog eens dat de bassen uit onderkant van de kast komen, met een behoorlijke klankkast, en van voren komt het midden en het hoog (qua tonen).

Recipe for disaster noemen ze dat.

In Amerika zijn er 2 leveranciers: Flipper fidelity en pinball pro. So far so good, perfecte speakers voor een normale prijs (150 dollar voor een set). Maar dan komt de grap, om die spullen van de US naar europa te krijgen betaal je al gauw 85 dollar kosten. Totale kosten: 235 dollar. En nu is de dollarkoers ook niet echt meer een voordeel. Daarom ben ik zelf eens gaan zoeken en ben gaan kijken of het wellicht anders kan. En dat kan! Het kan eigenlijk zo makkelijk dat ik besloten heb er een winkeltje van op te zetten. Naam: PIFI. Waarom PIFI? PIFI is een afkorting van Pinball Fidelity. Waar tegenwoordig iedereen dit associeert met WIFI is het toch echt op basis van de HIFI (High Fidelity) verwijzing. Zoek het maar eens op via een wiki.

Neem maar eens een kijkje op deze site: http://www.pifi.nl?en vertel me wat je er van vindt. Ik ben zeer benieuwd. De eerste 10 klanten krijgen 40% korting op hun eerste bestelling (max 1 set per klant). De enige tegenprestatie die ik van deze klanten verlang is hulp bij de inbouw. En daar wil ik mee zeggen dat ik nog niet van elke kast een beschrijving heb en ook nog niet weet welke speakers ik moet bestellen. Ik heb van de meeste kasten wel een template liggen maar of deze 100% accuraat is valt nog te bezien. Daarom zal er eerst overleg zijn. Als dat geen probleem is, en je hebt even tijd om me hiermee te helpen dan zal ik je belonen met 40% korting!!

Pifi_WTK_logo

One Commentto High end speakers voor je flipperkast

  1. Ren? Denkers schreef:

    Uit eerste hand gehoord hoe goed het geluid is. Echt geweldig.
    Wetende hoe de kast eerst klonk. Grote zo niet enorme verbetering en het geld meer dan waard.