Restauratie Fire! Aflevering: het lampenbord.

Hoe krijg je het voor elkaar. Een Fire zonder vuurschade, maar met waterschade. Ik ben maar eens begonnen met het lampenbord, en dan bedoel ik dat bord dat achter de translite verscholen zit. Alle scharnieren hebben roest, alle lamphouders hebben roest, alle nietjes die de lamphouders vasthouden hebben roest. Het lampenbord zelf: nee, geen roest, want dat is van hout. Okee, plan van aanpak: alle lamphouders los, nietjes weg, alles lossolderen, dremelen, tumblen en waar nodig vervangen. En dat is dus inmiddels ook gebeurd. Lampenbord is gespoten (eerst schuren, een laag primer en dan een aantal lagen witte spuitlak). Dat ziet er alweer een heel stuk beter uit. Foto’s van de ellende waarmee ik gestart ben:

IMG_9804IMG_9798IMG_9807

Comments are Closed