oktober, 2023

now browsing by month

 

Zo hey, het is alweer een tijd geleden.

Ik zie dat het alweer een hele tijd geleden is dat ik iets heb gepost. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik heb stil gezeten, er zijn heel wat projecten die ik heb aangepakt. Sinds mijn verhuizing heb ik heel wat moois in mijn gameroom mogen bijplaatsen en ook een aantal kasten hebben de collectie verlaten. Even wat highlights:

  1. Fire!. Ik had al eens genoemd dat ik bezig was met een Fire! maar deze was helaas besmet met houtworm en ik wilde deze onder geen beding in mijn gameroom plaatsen. Deze is dus in stukken verkocht, zelfs het cabinet heb ik van eigenaar zien wisselen. Voor niks natuurlijk en met de duidelijke melding dat er houtworm in zit. Daarna kwam via via een Fire! op mijn pad en deze heb ik met beide handen aangepakt. Leds er in, gerepareerd maar de liefde was voorbij tussen mij en Fire! dus stond deze binnen een maand weer op marktplaats en is inmiddels van eigenaar gewisseld.
  2. Police Force, sja, police force, nog nooit van gehoord, nog nooit gezien maar er stond een te koop in de buurt van Utrecht, waar ik destijds voor een opdracht aan het werk was en de kast eigenlijk ook zo was opgehaald. Alleen waren alle, ja u leest het goed, ALLE kabels tussen cabinet en kopkast waren doorgeknipt en het speelveld was in slechte staat. Ik ben natuurlijk niet vies van een projectje en na een ritje Utrecht stond de kast in mijn garage (niet) te blinken. Van Fire! had ik nog een deel van de kabelboom over en die was goed te gebruiken om de kast weer in orde te maken. Een setje leds er in, nieuwe flippermechs en deze kon weer in de gameruimte om bespeeld te worden. Ook PF is inmiddels weer verkocht om plek te maken voor een Rollergames.
  3. Ms Pacman, ik heb een jaar of 8 geleden ooit een Ms Pacman gekocht. Deze was in redelijk goede staat maar ik moet hem (haar) natuurlijk weer helemaal tip top hebben. Dus: een bijna-nieuw scherm er in, nieuwe stickers op de kast (nadat deze geschuurd, gefillerd, geplamuurd etc was), een 4-in-1 oplossing op het originele bordje, alles gespoten en schoon gemaakt en sindsdien staat MsPac te glimmen en speelt fantastisch.

Kortom, heel wat tijd besteed aan projecten in huis, sinds kort ben ik bezig met Philips Videopac consoles, heb er 6 gekocht via marktplaats en hiervan ga ik eens zien of ik er een aantal aan het werk kan krijgen. Bij voldoende inspiratie zal ik ook hier eens wat van delen.