februari, 2017

now browsing by month

 

Reparatieblog 25: Bally CPU board met nog net geen batterijschade

Gelukkig, een kast zonder batterijschade, maar waarvan de batterij wel al aan het lekken is gegaan. Ik ontving het bordje net op tijd, dus same old same old: batterij verwijderen, schuren en een nieuwe batterij erop.

aa ab ac

En het resultaat:

ad

 

 

Reparatieblog 24: Bally Kiss (1979)

Kast: Bally Kiss (1979)

Klacht: Kast heeft meer dan 10 jaar in droge opslag gestaan. Of ik even wilde komen kijken of er nog leven in zit.

En natuurlijk wil ik dat, leuk zelfs. Kiss, legendarisch, lange tongen, geschminkte gezichten, lekkere, sorry, heelijke muziek en ook nog eens een hoog gewaardeerde flipperkast.

De kast startte gelukkig meteen op en kwam ook netjes in attract mode. CPU is dus goed en de batterij heeft nog niet gelekt. Echter geen leven in de displays en geen geluid. In overleg dan maar even het power board, sound board en CPU board meegenomen om daar de batterij van te vervangen.

Reparatieblog 23: Williams No Good Go(l)fers

Kast: No Good Go(l)fers

Klacht: nakijken en waar nodig reviseren.

Deze kast heeft een tijdje in opslag gestaan en werd me aangeboden om na te zien en te repareren en renoveren waar nodig. De kast had bij binnenkomst een prima speelveld en het cabinet was niet tot zeer weinig verkleurd. Een mooi uitgangspunt dus en eigenlijk hoefde er maar weinig extra te gebeuren buiten een goede poetsbeurt, en eigenlijk alleen maar de standaard zaken. De zaken die aangepakt zijn:

– Powerboard en CPU board revisie (stekkers doorsolderen, condensatoren vervangen).

– Knoopcel batterij op het CPU board.

– Nieuwe eproms met de nieuwste versie van de software voor CPU en sound.

– Nieuwe popbumpers, deze waren helemaal versleten, inclusief nieuwe popbumpers caps.

– Nieuwe newton ball. Deze zal los en kon niet meer worden vastgezet omdat de schroefdraad helemaal weg was.

– Nieuwe plasticsset. Eigenlijk adviseer ik dat altijd te doen als de plasticsset voorhanden is. Het frist de kast helemaal op.

– Voorzien van leds, dit geeft een kast zoveel extra luxe uitstraling en meer licht. Groen onder de groene plastics, blauw onder de blauwe plastics.

– Nieuwe rubberset, een verplichting, een no-brainer.

– Nieuwe ballen en nieuwe pootbouten. Alweer zo’n no-brainer.

Verder was een hoekje uit de kopkast, deze is helemaal bijgemaakt en in kleur gespoten. Daarbij is de rest van het zwart van de kopkast ook nog opnieuw gespoten en met eierlak beschermd tegen de elementen. Ook zijn alle kabels netjes opgebonden en de flatcables mooi weggewerkt.

En dat was het eigenlijk wel. De display had nog een klein probleempje maar dat was met een ruildisplay ook weer zo opgelost.

NGG1 NGG2 NGG3 NGG4 NGG5 NGG6 NGG7 NGG8 NGG9 NGG10 NGG11 NGG12 NGG13 NGG14 NGG15