december, 2016

now browsing by month

 

Reparatieblog 22: Bally’s Twilight Zone

Kast: Twilight zone

Klacht: kast in orde maken nadat deze een tijd opgeslagen heeft gestaan.

Okee dan, mijn nummer 1 kast, deze staat heel hoog op mijn verlanglijst en dan nu binnen om eens goed na te kijken op fouten en in overleg te renoveren waar nodig. De kasten zijn afgeleverd door een verhuisbedrijf, deze keer dus geen reparatie op locatie. TZ en nog een andere kast (maar daarover later meer) zijn ontvangen en staan nog te wachten om uitgepakt te worden. Als goed huisvader laat ik ze even wennen aan de nieuwe temperatuur en vochtigheidsgraad voor ik de folie en verhuisdekens verwijder. Foto’s zullen volgen als ook de uit te voeren werkzaamheden.

24-12. Zo, de kast eens op- en aangezet. Er zijn een aantal aandachtspunten voor deze kast op technisch en optisch gebied:

IMG_2995

Hier hoort normaal nog een lamp geplaatst te zijn, maar is om een of andere reden gewoon verdwenen.

IMG_2996

Volgens mij hoort daar nog een plastic.

IMG_2997

Popbumper caps zijn hun helderheid kwijt geraakt.

IMG_2998

Deze ramp heeft betere tijden gekend en is erg grijs geworden.

IMG_2999

Het speelveld is over het algemeen best vies en op plekken waar de bal vaak komt zie je dat ook mooi terug.

IMG_3001

Wie verzint dit?

IMG_3002

Lampenbord, 50 tinten wit, maar makkelijk weer mooi te maken.

IMG_3003

Gelukkig geen batterij schade alhoewel de batterijen al aan het lekken waren. Dit bordje is natuurlijk meteen voorzien van een 3V litium batterij.

IMG_3004

Het cabinet is goed verkleurd, de andere kant is nog slechter. Het positieve is dat er geen krassen op zitten dus op zich ziet het er nog redelijk uit.

En dan ga je de kast testen, de GI werkte niet (kabel stak er niet in), een opto switch werkte niet (en daar waren 2 kabels onder het speelveld uitgretrokken (vreemd!)) en er werken 2 spoelen niet: spoel nummer 6 (transistor Q66) en spoel nummer 14 (transistor Q48). Na een beetje rondprikken met de logic probe was het probleem al gauw gevonden. Als je naar onderstaande foto goed kijkt is te zien dat net boven de “2” van de sticker een printbaan weg is:

IMG_3020

In het schema is dat het volgende deel:

TZ

Datalijn 5 is verantwoordelijk voor de aansturing van Q66 en Q48 en die was niet meer verbonden met pootjes 14 van U4 en U5. Resultaat: geen spoelactiviteit voor spoelen 6 en 14. Maar dat is weer opgelost. En dat is al eigenlijk alles voor deze twilight zone. Technisch is hij speelklaar.