augustus, 2016

now browsing by month

 

Restauratie Fire! Speelveld

Verder met het speelveld van mijn Fire! Na een periode van weinig inspiratie, weinig tijd en andere prioriteiten heb ik de draad weer opgepakt. Het kwam eigenlijk ook wel goed uit want als een speelveld van de spuiter terug komt moet de lak nog een paar weken uitharden. Dat heeft het dus mooi kunnen doen. Mijn spuiter legt er tegenwoordig een lekker dikke laag met 2-componenten lak op waardoor ik het speelveld mooi vlak kan schuren. In dit geval was dat ook hard nodig omdat ik wat insert decals heb moeten plakken omdat deze op sommige plekken helemaal weggespeeld waren. Dus, speelveld pas terug van de spuiter en na het schuren:

f1f2f3

De laatste foto is overigens direct na het schuren, het schuurstof is inmiddels verwijderd waardoor het speelveld al minder dramatisch uit ziet.

Bij deze nog wat foto’s van de schade:

f5

Het grote “Fire” venster heeft wat schade aan de randen. Gelukkig ligt er genoeg clear op waardoor een test met enkel zwarte verf de volgende stap zal zijn. Mocht dit niet mooi worden dan kan ik het er mooi weer vanaf schuren.

f6

De targets, de insertbedrukking ervan was volledig weggespeeld dus zijn de vervangen door decals. De omliggende randen moeten echter nog worden meegespoten.

f7

Het grote venster zit in het speelveld geschroefd. Twee van de 4 schroeven zijn na het verwijderen van het mylar bloot komen te liggen. Deze hebben nog wat liefde nodig dus.

f8

Wit zit er mooi op, nu het oranje en het zwart nog.

 

Verder heb ik me laten inspireren door een artikeltje op de volgende site:

http://www.classicplayfields.com/photo156.html

Hierin wordt gezegd dat de kleuren van de gebouwen die in brand staan niet turquoise- perzik-blauw maar turquoise-perzik-paars moet zijn en eigenlijk moet ik ze daarin gelijk geven. De laatste kleursetting is sprekender dus dat gaan we ook maar doen.

Fire-CPR-buildings

Dit is de versie van classic playfield reproductions.

f4

Sowieso heeft mijn speelveld wat schade dat aangepakt moet worden dus dit komt eigenlijk ook best goed uit.

f9

Color matching, eigenlijk komt de kleur best mooi overeen maar de nieuwe kleur is sprekender (lastig te zien op de foto). De gebruikte kleuren: Laguna Blue, White, Fluor yellow, in de verhouding 50% – 25% – 25% (ongeveer).

f10

Resultaat na de airbrush sessie, en daar ben ik eigenlijk heel erg tevreden over.

 

Edit 16-08 21:00

Vanavond de andere kant kunnen doen. Hier heb ik gekozen voor lichtpaars (en op de foto neigt het naar het roze maar ik kan je zeggen dat het echt wel prachtig is geworden met mooie pastel tinten. Een beetje Miami Vice, maar dan in Chicago.

IMG_1781