juni, 2016

now browsing by month

 

Aankoop Cyclone

Kast: Williams Cyclone (1988)

Afgelopen weekend een Cyclone opgehaald. Laat ik voorop stellen dat ik een zwak heb voor system-11 kasten en ook deze kast is daar geen uitzondering op. Via het forum kwam ik bij Hans terecht, en Hans had een Cyclone te koop voor een net bedrag. De kast heeft een paar problemen: display defect (player 2), mystery wheel draait niet altijd en het speelveld is wat minder. Dus: prijs afgesproken, aanbetaald en samen met Marcel die kant op. Eerlijk is eerlijk, de kast ziet er heel netjes uit, plastics bijna allemaal goed, ramps meer dan prima, cabinet zeer netjes, printen perfect, alle lampjes doen het. Alleen valt het speelveld echt zwaar tegen. Iemand heeft er ooit het mylar vanaf gehaald en verder niet meer beschermd tegen de elementen. Ik zou hem zo niet durven verder te verkopen als ik dat zou willen. Ik koop niet om te handelen maar voor eigen collectie. Na wat heen en weer onderhandelen tot een consensus gekomen en de kast ingeladen. Maar wat een leuk spel, wat een grappige kast. De basis is goed maar een nieuw speelveld komt er in te liggen, dat staat vast.

cyclone

Restauratie speelveld Party Zone

Onze vrienden van Habre B.V. did it again! Hebben een kast verkocht voor te veel geld die te veel vocht had gevangen. Dus via via kwam het speelveld bij mij terecht om op te knappen. Op zich zag het er optisch redelijk uit maar als je kritisch gaat kijken is er toch best wel wat mis. Nu gaat het speelveld echt geen concoursstaat meer krijgen maar het zal zeker een heel stuk beter gaan worden.

Gaandeweg zal ik mijn werk hier laten zien, 1e stap: renovatie van 2 scoops want daar is het hout wel heel erg zacht van geworden. Overigens betreft het hier een diamond plated speelveld dus het is redelijk gespaard gebleven.

Foto’s van de ellende:

1

2

Hiermee ben ik begonnen. De scoops zijn al uitgehaald, het hout was daar zo mul dat er flink moest worden gefreesd. (Vrees de frees šŸ˜‰ )

4 5 6

Die 3 gaatjes waren dus helemaal vochtig, ook hier is het mulle hout verwijderd.

9 10 11

En daarna is het vullen geblazen met 2 componenten prutje, goed laten drogen en dan weer terug in vorm schuren. Maar dat is voor de volgende keer.

De laatste foto ook nog eens in high-res:

12

Update 23-06: Resultaten scoop repairs:

13

Deze is zover klaar, een beetje ei-vormig maar niet dusdanig dat het gaat storen.

14

Veel schade, dat wordt beheoorlijk airbrushen en zoals je ziet is hij nog niet helemaal klaar (inmiddels wel maar hier heb ik geen foto van) omdat er nog een klein deel niet gevuld is.

 

En nu komt een lastige, in de popbumper area was op een hoekje een punt van het speelveld losgekomen en omhoog gaan staan. Omdat het hout eronder compleet gemolesteerd was door een vorige eigenaar was het niet mogelijk het hoekje vlak met het speelveld te krijgen zonder het te beschadigen. Dus: dremel gepakt en er een slijpschijfje op geplaatst, hiermee heb ik een klein sleufje onder de beschadiging gemaakt om ruimte te cre?ren. Dit heb ik opgevuld en met een lijmklem het hoekje vlak geforceerd terwijl het 2 componenten prutje kon uitharden. Ik moet zeggen, this was a first maar het is echt geslaagd.

15

Sleufje gedremeld, het gaat dus om dat puntje dat omhoog stond.

16

Opgevuld en op zijn plek geforceerd met een lijmklem.

17

Resultaat, er moet nog een beetje gevuld en geschuurd worden, maar tot nu al een succes.

Ruilbordje: William system 11b voor een Banzai Run

Ooit als inruiler ontvangen en sindsdien in test in mijn Earthshaker. Het bordje werkte perfect en heeft de duurtest doorstaan. Natuurlijk voorzien van een 3 volt lithium batterij in plaats van die lekkende tijdbommen.

Laat ik meteen eens even van dit moment gebruik maken om te zeiken over de bagger kwaliteit van Duracell batterijen. Wat heb ik vaak gezien dat deze gaan lekken! Waar ik vaak batterijen van Philips tegenkom die er nog prima uitzien zie ik steeds vaker die rommel van Duracell waar groene prut uit komt. Mijn stelling: hoe meer reclame voor een product gemaakt wordt hoe slechter het product is. Dus mensen, nogmaals: vervang die batterijen op tijd (controleer ze elke maand, en vervang ze elk jaar) of zorg voor een goed alternatief (nvram, lithium 3 volt cel, externe batterijhouder of lithium penlites).

Maar okee, ik kwam dus een advertentie tegen op marktplaats van iemand die een system-11b bordje zocht. Na wat heen en weer mailen is het bordje van eigenaar gewisseld en krijgt het een nieuw leven in een andere kast. Een banzai run in dit geval.

Het bordje valt onder de inmiddels geroemde “geen gezeik garantie”. Mocht het bordje defect raken in de eerste 3 maanden wordt het natuurlijk gratis gerepareerd of krijgt de klant het geld terug. Daarna zit er nog 9 maanden garantie op arbeidsloon.

Veel plezier van je Banzai Run, als je ooit vragen hebt weet je me te vinden.

P.s. ik heb dus een enorm zwak voor die system-11 kasten. Wat mij betreft is dit het tijdperk waar veel van de kasten zijn geproduceerd die de tand des tijds hebben doorstaan. Mooie spelerskasten met een leuk spelelement.