februari, 2015

now browsing by month

 

Outrun cabaret

Zo, naast de flipperhobby ben ik de laatste tijd volledig hooked on arcade kasten. Mede dankzij het youtube kanaal van John’s Arcade (man man, wat kan die gast lullen zeg). Natuurlijk hoort in een goede mancave buiten een aantal flippers ook een aantal arcadekasten. Nu heb ik al geruime tijd een Neo Geo cabinet met een 60in1 jamma kaart en een 25″ CRT, maar een 2e stond al lang op de verlanglijst. Dit weekend maar even een Outrun cabaret opgehaald en bij inspectie bleek deze een mooie kandidaat voor een restauratie. Technisch is alles in orde en origineel, alleen is het control panel goed beschadigd. Een lik verf voor het cabinet, een monitor restauratie en wat kleine dingen zullen het spel echt ten goede komen. Voor zover een lijst:

Monitor:
+ Maar weinig sporen van inbranden
+ Origineel
– Een aantal condensatoren staan bol, dus die gaan vervangen worden.

Cabinet:
+ Origineel
+ Weinig echt grote schade
– Beetje instabiel
– Control panel onbruikbaar, dus op zoek naar een nieuwe
– Geen sideart, maar een generic sega cabinet.
+ Geen sideart. Ik heb dit als + en – geclassificeerd omdat ik niet weet wat ik ga doen met de side-art. Origineel is voor dit cabinet een standaard zwart/rode sega logo gepakt (zie foto) dus makkelijk te restaureren.
– T-mold groeven zijn onderaan erg zwak en omdat het onderaan nogal uitsteekt zal dit een lastige restauratie worden.

Stuurwiel, pedalen, coindoor, marquee en bezel:
+ Allemaal origineel
+ Allemaal goed te cleanen en te spuiten
– Door de dop op het stuurwiel zit een schroef. Een nieuwe dop kost me 65 euro, dus dat zal een nogo zijn. Laat maar zitten die schroef denk ik.
+ Allemaal prima werkend en/of goed te restaureren.

Electronica:
+ Origineel
+ Ziet er prima uit

Kortom, een aardig kastje dat best wat werk zal zijn, maar het ook best waard is. In deze thread zal ik de zaken bespreken die ik zal uitvoeren om de restauratie te voltooien. Verder verwijs ik naar het kanaal van John’s Arcade voor de meest door mij gebruikte technieken. Vooral de monitor restauratie is door hem mooi uitgelegd.

https://www.youtube.com/channel/UC0zwTpEMt8IsETC7mv9Tt3gORR001 ORR002 ORR003 ORR004 ORR005 ORR006 ORR007