december, 2014

now browsing by month

 

Display Dracula -the sequel-

Ok dan, dracula display gewisseld met dat van een Creature (CFTBL), en daarmee verplaatste het probleem. Voorzichtige conclusie: display defect.

Nader onderzoek wijst uit dat de display al eens defect is geweest en dat er 4 lijnen al eens gerepareerd zijn. Zie onderstaande foto’s:

Even nameten:
80V op de defecte lijnen, 50V op de werkende lijnen. Logisch, de spanning zal wel inzakken omdat de werkende lijnen belast worden.
Conclusie: display defect.

Op de foto’s is te zien dat de display al eens onder handen is genomen. De gerepareerde lijnen werken wel nog, maar er zal toch een nieuw display moeten komen. Ik vertrouw deze display sowieso niet, en ik denk niet dat ik dit succesvol ga repareren.

Display mist lijnen / Dracula

Keep on reading, more text below pictures:

Dit zijn foto’s die ik van een maatje kreeg en ben er dus nog niet bij geweest. Wat me opvalt is dat op de onderste foto 4 lijnen missen, op de 1e,2e,3e en 5e foto 2 lijnen naast elkaar, en bij de diagnostische foto’s zijn het ogenschijnlijk die 2 andere lijnen.

Heeft iemand een idee voor ik het display onder handen ga nemen?

Overigens: hij heeft nog een creature staan, voor zover ik heb kunnen beoordelen zijn die displays uitwisselbaar. Dat is dus makkelijk troubleshooten.

Restauratieoverzicht

Omdat ik lui in het kwadraat ben zal ik niet alle tekst die ik al heb geschreven in het flipperforum hier naar toe kopi?ren. (En ik heb al helemaal niet de illusie dat iemand deze blog ooit gaat lezen). Daarom de link naar de thread van het flipperforum:

http://www.flipperforum.be/viewtopic.php?f=12&t=5288

 

Another set of mugshots

fh1

Before

After

After

Funhouse klok – before / after mugshots

Heel veel werk heb ik eraan gehad. Mylar verwijderen, lijmresten verwijderen, inserts levelen, spuiten (airbrush), clearcoat (laten doen), schuren, airbrush, clearcoat, schuren, airbrush, clearcoat.

Maar het resultaat mag er zijn. Hier een before en after shot van de klok:

Before

Tijdens

After

Philips Videopac G7000 ombouwen naar Video / Audio out.

Daaronder in die zak, in die zak, in die zak….d aaronder in die zak zit een mooie videopac.

Dat zongen we vroeger als kind naar Sinterklaas. En ja hoor, onder in die zak zat ook een videopac. Wat hebben we er plezier van gehad. Graphics? Kut! Geluid? Kut! Funfactor? Epic!

Laatst vond ik een mooie via marktplaats en na het overhandigen van wat wisselgeld ben ik eigenaar van een authentieke videopac met een 8 tal spellen.

Voor zover leuk, aardig, maar aansluiten is een ramp. Vroegah, toen de televisies nog 2 vierkante meter vloeroppervlak in beslag namen en de flyback trafo nog vrolijk voor hoogfrequente signalen zorgden zodanig dat elke hond in de buurt het uit zijn hoofd liet beginnen te blaffen was de enige mogelijkheid om iets aan te sluiten je antenne ingang. De huidige flatscreens hebben scart (en wat is dat ook alweer), 86 HDMI ingangen, CVBS, optisch, VGA, DVI en weet ik veel allemaal. Maar probeer nu maar eens een antenne ingang te gebruiken en dan ook nog eens signaal te zoeken. Nu is me dat wel redelijk gelukt, maar een ingang met cinch stekkers (zo’n geel/rood/wit rond ding) is veul makkelijker.

Goed, dat gaan we vertalen naar nerd-shit, technisch geleuter, electro mambo jambo: omdat het signaal dat aan de antenne modulator wordt aangeboden te zwak is om direct aan de TV te voeren moet dit versterkt worden. Daarbij is het geluidssignaal te luid dus dit moet worden afgezwakt. Hieronder is het schema dat ik gebruikt heb:

g7000 schema

De antenne modulator kun je het beste gewoon laten vervallen. Er gaan 4 draden richting modulator, +5 volt, massa, video in en audio in. Laten we die nu net nodig hebben voor het schakelingetje.

Restauratie funhouse. Progress: 50%

Speelveld terug van spuiter

Goedemorgen!

Welkom bij mijn blog. Deze blog geeft je een klein kijkje in mijn leven en zal je meenemen in de wereld van flipperkasten, arcademachines, electronica, systeembeheer etc.