Reparatieblog deel 1a: Ed’s MPU board

Klant: Ed

Kast: Taxi

Klacht: na de vorige reparatie werken een aantal spoelen niet en een aantal lampen. Ook is er geen geluid.

Eerlijk is eerlijk, ik wist dat ik het bordje nog eens terug zou zien omdat ik niet alles goed heb kunnen testen. Wat ik niet wist is dat ik een belangrijk deel over het hoofd had gezien. Oke, beschrijving van de klacht: popbumper doen het niet, slingshots doen het niet, flippers doen het niet en 1 van de delen van de lampenmatrix doet het niet. Nu bleek dat een deel van het blanking circuit ook nog defect was, en wel het deel dat het relay aanstuurt op het MPU board. Laat dat deel nu ook nog verantwoordelijk zijn voor de popbumbers en slingshots. Zie schema:

Taxi001

Dus, U50 en U56 vervangen. Verder was U10 (another PIA!) ook nog defect. Problem solved. Ik heb het bordje nog maar even in mijn Whirlwind gehangen en zo te zien werkt alles. (Ik heb echter wel 2 leds defect in mijn WW, maar dat is dan ook alweer opgelost).

Case closed…. hopelijk.

Comments are Closed