Reparatieblog 21: High Speed 2 – The Getaway met herstart problemen.

Kast: Williams High-Speed II –┬áthe getaway.

Klacht: kast reset om de haverklap.

Resets, vaak een gevolg van een defecte voeding. Dus wat ik als eerste doe is altijd de spanningen meten maar die zien er op het eerste gezicht prima en stabiel uit. Dan maar het test menu ingaan, maar dat lukte niet. De volume gaat spontaan harder en voor de rest werkt niets meer. Op het eerste gezicht is te zien dat het MPU board al eens een zuurschade reparatie heeft gehad dus heb ik het bordje meegenomen om in mijn Funhouse te testen. Hier is echter niets aan de hand dus gaat mijn vermoeden naar de schakelaars in de muntdeur.

Uw reparateur zal u op de hoogte houden van de vorderingen. Ondertussen wat beeldmateriaal:

IMG_2405 IMG_2406

 

Update:

Probleem gevonden, maar dit was een vreemd probleem moet ik zeggen. Als ik de kast aanzette na een tijd uitgestaan te hebben kon ik een spel starten en ik heb met mijn beperkte flipperskills toch een behoorlijke pot kunnen spelen. Echter resette de kast weer na een minuut of tien waarna er niets meer mee was aan te vangen. Van lieverlee heb ik de speakers maar losgetrokken omdat vol volume toch wel heel luid is.

Nu bleek de volume ook nog eens met de linker flipperknop harder te zetten te zijn. Dus: muntdeur connector los, fliptronic board flatcable los, maar nog steeds kon ik het volume harder zetten met de linker flipperbutton. Raar, curieus en vreemd ook nog eens.

Uiteindelijk bleek het te liggen aan het feit dat de 12 volt niet meer werkte en dat kwam dan weer door het feit dat de zekering los in zijn houder zat. Gevalletje verlepte zekeringhouder.

Case closed.

Comments are Closed