Restauratie speelveld Party Zone

Onze vrienden van Habre B.V. did it again! Hebben een kast verkocht voor te veel geld die te veel vocht had gevangen. Dus via via kwam het speelveld bij mij terecht om op te knappen. Op zich zag het er optisch redelijk uit maar als je kritisch gaat kijken is er toch best wel wat mis. Nu gaat het speelveld echt geen concoursstaat meer krijgen maar het zal zeker een heel stuk beter gaan worden.

Gaandeweg zal ik mijn werk hier laten zien, 1e stap: renovatie van 2 scoops want daar is het hout wel heel erg zacht van geworden. Overigens betreft het hier een diamond plated speelveld dus het is redelijk gespaard gebleven.

Foto’s van de ellende:

1

2

Hiermee ben ik begonnen. De scoops zijn al uitgehaald, het hout was daar zo mul dat er flink moest worden gefreesd. (Vrees de frees šŸ˜‰ )

4 5 6

Die 3 gaatjes waren dus helemaal vochtig, ook hier is het mulle hout verwijderd.

9 10 11

En daarna is het vullen geblazen met 2 componenten prutje, goed laten drogen en dan weer terug in vorm schuren. Maar dat is voor de volgende keer.

De laatste foto ook nog eens in high-res:

12

Update 23-06: Resultaten scoop repairs:

13

Deze is zover klaar, een beetje ei-vormig maar niet dusdanig dat het gaat storen.

14

Veel schade, dat wordt beheoorlijk airbrushen en zoals je ziet is hij nog niet helemaal klaar (inmiddels wel maar hier heb ik geen foto van) omdat er nog een klein deel niet gevuld is.

 

En nu komt een lastige, in de popbumper area was op een hoekje een punt van het speelveld losgekomen en omhoog gaan staan. Omdat het hout eronder compleet gemolesteerd was door een vorige eigenaar was het niet mogelijk het hoekje vlak met het speelveld te krijgen zonder het te beschadigen. Dus: dremel gepakt en er een slijpschijfje op geplaatst, hiermee heb ik een klein sleufje onder de beschadiging gemaakt om ruimte te creƫren. Dit heb ik opgevuld en met een lijmklem het hoekje vlak geforceerd terwijl het 2 componenten prutje kon uitharden. Ik moet zeggen, this was a first maar het is echt geslaagd.

15

Sleufje gedremeld, het gaat dus om dat puntje dat omhoog stond.

16

Opgevuld en op zijn plek geforceerd met een lijmklem.

17

Resultaat, er moet nog een beetje gevuld en geschuurd worden, maar tot nu al een succes.

Comments are Closed