Philips Videopac G7000 ombouwen naar Video / Audio out.

Daaronder in die zak, in die zak, in die zak….d aaronder in die zak zit een mooie videopac.

Dat zongen we vroeger als kind naar Sinterklaas. En ja hoor, onder in die zak zat ook een videopac. Wat hebben we er plezier van gehad. Graphics? Kut! Geluid? Kut! Funfactor? Epic!

Laatst vond ik een mooie via marktplaats en na het overhandigen van wat wisselgeld ben ik eigenaar van een authentieke videopac met een 8 tal spellen.

Voor zover leuk, aardig, maar aansluiten is een ramp. Vroegah, toen de televisies nog 2 vierkante meter vloeroppervlak in beslag namen en de flyback trafo nog vrolijk voor hoogfrequente signalen zorgden zodanig dat elke hond in de buurt het uit zijn hoofd liet beginnen te blaffen was de enige mogelijkheid om iets aan te sluiten je antenne ingang. De huidige flatscreens hebben scart (en wat is dat ook alweer), 86 HDMI ingangen, CVBS, optisch, VGA, DVI en weet ik veel allemaal. Maar probeer nu maar eens een antenne ingang te gebruiken en dan ook nog eens signaal te zoeken. Nu is me dat wel redelijk gelukt, maar een ingang met cinch stekkers (zo’n geel/rood/wit rond ding) is veul makkelijker.

Goed, dat gaan we vertalen naar nerd-shit, technisch geleuter, electro mambo jambo: omdat het signaal dat aan de antenne modulator wordt aangeboden te zwak is om direct aan de TV te voeren moet dit versterkt worden. Daarbij is het geluidssignaal te luid dus dit moet worden afgezwakt. Hieronder is het schema dat ik gebruikt heb:

g7000 schema

De antenne modulator kun je het beste gewoon laten vervallen. Er gaan 4 draden richting modulator, +5 volt, massa, video in en audio in. Laten we die nu net nodig hebben voor het schakelingetje.

Comments are Closed