Reparatie blog deel 5: Ed’s audioboard

Klant: Ed

Kast: Williams Taxi

Klacht: geen achtergrond geluid en sommige geluidseffecten niet aanwezig.

Ja ja mensen, Edje had een Taxi gekocht met nogal wat issues. Een daarvan was de melding dat er geen achtergrond geluid was en sommige geluidseffecten zijn ook niet aanwezig.

Mijn eerste actie is altijd het controleren van de eproms, dus zip’s downloaden van IPDB en vergelijken. Dit was in orde. Jammer, want dit is een quick win. Gelukkig ben ik recentelijk in het bezit gekomen van een setje bordjes uit een police force, redelijk compatible met de taxi. Dus, eproms omwisselen tussen de bordjes. Het police force bordje met de taxi eproms gaf een vreselijk geluid, squawk of zoiets noemen ze dat. Het Taxi bordje met police force eproms gaf wel een goed geluid. Police force geluid, maar dat is logisch. Dus wellicht toch de eproms??? Dus, nieuw setje eproms gebakken, die in het Taxi bordje gemikt en werken!!! Normaal geluid, gezellige muziek.

Ed kan een gelukkig mens worden denk ik zo. Vanavond worden de bordjes opgehaald en zal ik in de komende dagen wel weten te melden of dit het issue heeft opgelost.

Conclusie: Audio bord, MPU bord, displays allemaal defect. MPU en display dankzij die losgeschoten draadbrug, audio bord dankzij defecte eproms.

** Edit **

Vandaag terugkoppeling gehad van Ed. Alles werkt weer! Het was een redelijk lang traject, ik heb Ed en zijn vrouw een aantal malen de hand mogen schudden maar gelukkig met een positief resultaat. Ed, veel plezier van je Taxi!

Comments are Closed