Reparatie blog deel 3: Angelo’s Beat the clock.

Klant: Angelo

Kast: Beat the clock.

Klacht: Kast geeft geen ballen, lijkt niet te werken.

Angelo belde me met de klacht dat de kast niet leek te werken. Bij aankomst bleek dat het CPU bord gelukkig netjes opstartte, maar de coiltest gaf aan dat spoelen 1 t/m 10 niet werkten, alleen het flipperrelais op het CPU bord en de knocker werkten zoals het hoorde. Even snel meten met mijn logic probe en de aansturing naar de transistoren was aanwezig. Conclusie: CPU ok, EPROM’s ok, 74154 ok. Het probleem zit dus wat generieker, maar omdat en de knocker en het flipperrelais wel werkten maakte ik me eigenlijk geen zorgen over de voedingen etc. Dan maar de kabel volgen van onder het speelveld naar de kopkast, uiteindelijk bleek de zekering te missen onder het speelveld. Hier een nieuwe zekering geplaatst en alles werkt weer.

Verder werkte de linker flipper niet meer. Dit werd veroorzaakt door een losgeschoten draad van de EOS. Was het maar altijd zo simpel.

Comments are Closed