Reparatieblog deel 17: Independence Day met een slome spoel.

Kast: Independence day (ID4)

Klacht: de autolaunch spoel is niet krachtig genoeg om de bal in het speelveld te krijgen.

De bal komt wel tot in het speelveld maar het is een beetje te vergelijken met de snelheid van een schildpad in winterslaap. Eerste reactie: vervang de spoel, spoelbus en plunger maar. Dit heeft helaas niet het juiste resultaat en als je dan even verder zoekt kom je dit tegen:

id4-1 id4-2 id4-3 id4-4

Verbrand dus maar wel gerepareerd door een of andere oetlul in het verleden. En dan zodanig “gerepareerd” dat er gewoon niet veel meer van te maken is. Dus: alles los, alles netjes maken (reinigen en schuren) en dan kom je tot de volgende resultaten:

id4-5 id4-6

Je ziet dus dat er al een aantal soldeerpads weg zijn en waar de punt van mijn pincet heen wijst is een hele printbaan weg. Makkelijk te repareren, dat wel maar ongelooflijk dat iemand zoiets durft op te leveren op deze manier. De FET die hier is weggehaald wordt gebruikt voor de autolaunch spoel dus ik vermoed dat na mijn opschoon actie de spoel ook weer zijn kracht terug gaat krijgen.

-Edit-

Probleem is dus gevonden. Ook www.flipperwinkel.nl -echt mensen, daar koop je veel spullen voor een hele mooie prijs. Voor mij is www.flipperwinkel.nl het eerste adres waar ik mijn spullen koop, als men het daar niet heeft ga ik ergens anders kijken. Snelle levering en in-deep technische kennis- heeft een stukje hierover staan:

ID-7

En dat is dus ook bij deze ID4 aan de hand. Dus: alle FET’s vervangen door nieuwe, en dan zal het probleem wel zijn opgelost.

Comments are Closed